Българка е екстрадирана в САЩ и ѝ е повдигнато обвинение във връзка с

...
Българка е екстрадирана в САЩ и ѝ е повдигнато обвинение във връзка с
Коментари Харесай

Българка е екстрадирана в САЩ заради участие в криптоизмамата OneCoin

Българка е екстрадирана в САЩ  и ѝ е повдигнато  обвинение  по отношение на криптоизмамата  OneCoin , съобщи американското министерство на правораздаването, представено от Българска телеграфна агенция.

В известие на министерството се показва, че  Ирина Дилкинска е била екстрадирана на 20 март  и ще се яви пред американски арбитър.

Дилкинска е работила като  ръководител на правния отдел  на „ OneCoin “. В обвиняването против Дилкинска се твърди, че  тя е помогнала за основаването на фиктивни сдружения  с цел  изпиране на пари  и опазване на имущество, принадлежащо на „ криптокралицата “  Ружа Игнатова.

Освен това се твърди, че Дилкинска е помогнала на юриста и съизвършител в схемата с „ OneCoin “ Марк Скот да изпере средства в размер на  400 милиона $.  След ареста на Скот  тя е унищожила уличаваща информация  и е уведомила друго забъркано лице за ареста.

Дилкинска е упрекната в скрит план за осъществяване на машинация и в скрит план за пране на пари. Всяко от двете обвинявания може да докара до оптималната присъда от 20 години затвор.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР